× Home Zomerkamp BivakStichting leergeldSinterklaas Vrijwilligers Bestuur Foto's Over SSK Contact
Vrijwilligers

Onze zomerkampen zijn een feest dankzij de inzet van een bonte verzameling vrijwilligers - we hebben zo'n 150 van deze helden! Ze zijn allemaal op hun eigen manier actief binnen onze stichting.

Deze geweldige mensen die met ons meegaan op de zomerkampen, noemen we liefdevol 'leiding'. Ze zijn de drijvende kracht achter de avonturen en de glimlachen van de kinderen.

Veiligheid staat bij ons voorop. Voorafgaand aan elk zomerkamp zitten we gezellig samen voor een kennismakingsgesprek met de nieuwe leiding. We bespreken onze richtlijnen en kijken of ze passen binnen ons fantastische team van vrijwilligers.

En ja, we vragen ook aan elke nieuwe leiding een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Want alleen het beste is goed genoeg voor onze kampgangers!

Onze leiding is net zo gevarieerd als onze kampactiviteiten. Veel van hen zijn werkzaam in het onderwijs, de buitenschoolse opvang of andere beroepen in de pedagogiek. Maar wat ze allemaal gemeen hebben? Een grenzeloze passie voor het creëren van onvergetelijke herinneringen!

Kriebelt het bij jou om ook leiding te worden? Ben je 18 jaar of ouder? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en stuur een mailtje naar .

t
BESTUUR
LauraLaura Nielen Voorzitter

Hoi, mijn naam is Laura. In het dagelijks leven werk ik als docent in het voorgezet onderwijs. Ik ben vrijwilliger bij Stichting Spelend Kamperen sinds 2008. Toch ben ik al veel langer met de stichting bekend omdat ik ook in mijn kinderjaren als kind met het zomerkamp en de bivakken van SSK ben mee geweest. Ik had hier zo’n goede herinneringen aan dat ik de jaren heb afgeteld totdat ik 18 werd en mee mocht als leiding. Dit doe ik nog altijd met heel veel plezier. Het mooie aan een zomerkamp is dat kinderen elkaar heel snel leren kennen en nieuwe vrienden maken. Dit maakt een kampweek onvergetelijk.

BaukeBauke van Riswijk Penningmeester

Hallo, Ik ben Bauke van Riswijk.
In het dagelijks leven technisch tekenaar bij een groot internationaal opererend staalbedrijf in het Oosten van het land. Van jongs af aan heb ik heel veel tijd besteed aan de voetbalsport. Zowel actief (10 jaar eerste elftalspeler) als passief (trainen van diverse jeugdteams).
Vanaf mijn tiende jaar maakte ik kennis met de vakantiekampen van SSK waar ik nog altijd met heel veel plezier op terug kan kijken.
Vanaf 2009 kwam ik in een nieuwe fase namelijk het kamp even onvergetelijk maken zoals ik het destijds zelf heb mogen beleven.
Ik werd actief als begeleider op zomerkampen en zag de kinderen jaarlijks genieten van wat er door een grote groep vrijwilligers werd neergezet.Mijn doel als penningmeester zal natuurlijk zijn dat de kampen voor iedereen betaalbaar blijven.
Daarnaast is het natuurlijk van belang om samen met het hele team vrijwilligers ervoor te zorgen dat de financiële huishouding van SSK ook in deze moeilijke tijden stabiel blijft.

EricaErica Meuleman Secretariaat

Hallo , ik ben Erica Meuleman.
Tijdens mijn werkzame leven was ik docent Engels op een MBO, tegenwoordig mag ik genieten van mijn pensioen.
Ik ben sinds 2017 vrijwilliger bij Stichting Spelend Kamperen, eerst bij de Sinterklaas actie. Vorig jaar ben ik gevraagd om lid te worden van het bestuur. Aangezien ik dit wilde, ben ik dat jaar ook meegegaan op zomerkamp (Je wilt toch weten hoe het allemaal loopt, of niet dan?).
Ik heb met bewondering gekeken naar de goed lopende organisatie van het zomerkamp van: de het ontvangst van de kinderen, het eten gemaakt door de koks, de mogelijkheden voor de kinderen om lekker te spelen en mee te doen aan de variatie van activiteiten, tot het samen slapen in de tenten. Het was een mooie ervaring waarvan ik vind dat alle kinderen het zouden moeten beleven. Ze zullen met mooie herinneringen en vriendschappen naar huis gaan en zeker het jaar erop weer terug komen.
Ik vind het fijn om voor deze organisatie te ‘werken’.

LeilaLeila Toumi Secretariaat

Hallo! Mijn naam is Leila Toumi. Momenteel ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Dat doe ik met veel plezier. In 2017 ben ik voor het eerst mee geweest als leiding op een zomerkamp van Stichting Spelend Kamperen. Vanaf die tijd ben ik er niet meer weg te krijgen. Waar kun je me allemaal tegenkomen binnen de stichting? Als leiding op bivak en zomerkamp, in werkgroepen zoals de themawerkgroep en tijdens de sinterklaasactie. Het gevoel dat ik krijg van het feit dat ik onderdeel ben van Stichting Spelend Kamperen is onbeschrijflijk.
Het is fantastisch om te zien hoe kinderen een kampweek en/of weekend ervaren. Kinderen die soms nog wat verlegen het kampterrein opkomen, bloeien helemaal op. Vriendschappen worden opgebouwd en kinderen kunnen echt even kind zijn. Het is geweldig om daar een onderdeel van te mogen zijn. Mijn droom is dat nog veel kinderen, ouders en vrijwilligers mogen ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van Stichting Spelend Kamperen.

DaniëlleDaniëlle Verbeek Algemeen bestuurslid

Ik ben Daniëlle Verbeek en ben sinds 2012 lid van de stichting. Ik zet mij al jaren met plezier in als ‘algemene dienst’ tijdens de zomerkampen en bivakkampen. Zo verzorg ik voor o.a. de huishoudelijke taken op de achtergrond en ben ik een vertrouwd gezicht voor de kinderen. Daarnaast zit ik bij de sinterklaascommissie om er samen met andere vrijwilligers ervoor te zorgen dat we weer een fantastische zomer kunnen bieden aan alle kinderen van basisschoolleeftijd. Naast mijn vrijwilligersfunctie bij de stichting heb ik een eigen praktijk voor kindertherapie en ben ik leerkracht in het basisonderwijs.

t