× Home Zomerkamp BivakStichting leergeldSinterklaas Vrijwilligers Bestuur Foto's Over SSK Contact
Over SSK

Onstaansgeschiedenis

Spelend Kamperen werd opgericht in januari 1983. Een groep enthousiaste vrijwilligers met ervaring in het werken met kinderen vormde de kern. We begonnen met het verspreiden van SSK-brieven in de regio Uden-Gennep, waarmee ouders hun kinderen konden aanmelden.

In het begin draaide SSK op een team van 30 vrijwilligers die met toewijding werkten voor het plezier van de kinderen. Sommigen waren ervaren kampeerders, anderen waren net afgestudeerd aan de Pabo. Samen zorgden ze voor geslaagde eerste kampjaren waar we nog steeds met veel vreugde aan terugdenken.

In de loop der jaren hebben we enorm veel mogen leren en ervaren. Onze visie blijft echter ongewijzigd: we willen dat elk kind de kans krijgt om met ons op kamp te gaan.

Het sterke punt van SSK is dat kinderen geen lid hoeven te zijn van onze stichting of een andere organisatie om met ons op kamp te gaan. Hierdoor ontmoeten kinderen uit heel Nederland elkaar op kamp. Dit betekent dat ze in een nieuwe omgeving terechtkomen waar ze snel nieuwe vrienden maken door middel van spelletjes en activiteiten. We zien dat kinderen tijdens onze kampweken sociaal enorm groeien en opbloeien.

Vanaf het begin van de kampweek proberen we kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij de spelletjes door ze uit te voeren in het kader van een kampthema. Kinderen en leidinggevenden laten ons weten dat vooral de kampthema's en de algemene sfeer indruk maken en lang blijven hangen. Dat is ook een van de redenen dat kinderen later terugkeren als vrijwilliger. Want veel vrijwilligers die als kind zijn meegegaan op kamp, kunnen nog steeds verhalen vertellen over toen!

Kortom, SSK staat al jaren garant voor een berg gezelligheid voor alle kinderen en leidinggevenden. We zijn trots op het feit dat de stichting al meer dan 30 jaar bestaat en we hopen nog vele jaren hieraan toe te voegen.

top